1. Nincs RV/TP jelzés a fejen, a másik oldal hibátlanul működik.

A jelzés alap esetben azt jelöli, hogy a kapcsolat az ellenoldallal létrejött és az ellenoldal csatlakoztatva van-e egy aktív eszközhöz.

A következőket javasolt ellenőrizni:

  • A másik oldalon, van e aktív eszköz csatlakoztatva a berendezéshez és ez kiépítette a réz oldali kapcsolatot a fejjel.
  • Az ellenoldal „remote IP” értéke meg kell hogy egyezzen a helyi oldal „local IP” értékével. Illetve a másik oldalon ugyanez a feltételrendszer teljesült.
  • Ha esetleg IP címmódosítás történt az eszközön, javasolt az eszközöket manuálisan újraindítani.

2. Elfelejtettem a berendezésem jelszavát, hogy lehet hozzáférni az eszközhöz.

Ebben az esetben szüksége lesz a berendezése sorozatszámára. Ezt kérjük, küldje el a support@geodesy-fso.com címre és generálunk egy egyszeri jelszót, amivel meg tudja változtatni az elfelejtett jelszót.

3. Nem tudom a berendezések IP címét.

Ebben az esetben csatlakoztassa számítógépét közvetlenül a lézerfejhez, és kapcsolja ki a tűzfalat a számítógépén. Majd indítson egy „BROADCAST” pinget. A parancs a következő: „Ping 192.168.100.255”, majd üssön entert. Az első berendezés, ami válaszol – amennyiben nincs más eszköz csatlakoztatva – a berendezésünk lesz.

4. Nem tudom pingelni a másik oldalon lévő berendezéseket.

Ilyenkor javasolt eljárás, hogy az ellenoldal lézerfejét próbálják meg pingelni, és ha az válaszol, akkor a kommunikáció működik a lézerfejeken, a problémát máshol kell keresni.

5. Csatlakoztatás után a lézerfej nem kapcsol be.

Az IEEE802.11af szabvány sajnos több ponton, csak tól-ig határértéket ad meg. A Geodesy FSO eszközei ezt tiszteletben tartják, sajnos sok gyártónál sokszor a határérték közelébe kerülnek ezek az értékek, emiatt a táp nem ad elegendő áramot a fejnek. Ilyenkor javasolt egy másik típusú injektor használata (például: PowerDsign).

Honlapkészítés, keresőoptimalizálás